18.3.13

Љ. Краговић - Одупримо се издајничкој власти (видео)


  У време незапамћене велеиздаје када Србију на колена, бесним и незаситим псима и зверима, бацају њена деца мало је оних који против тога хоће и смеју макар да дигну глас. Још је мање оних који су одбрани и јачању Србије посветили свој живот. Разговорали смо са једним од њих. Љубомир Краговић из Косовске Митровице за портал Новинар.Де говори о садашњој власти и егзодусу Срба са КиМ који ће изазвати оваквом политиком. О Заједници српских Општина која је постојала 4 године а сада се слична шема, али кроз шиптарске институције, намеће као најбоље и једино могуће решење за овдашње Србе. Објашњава зашто СРС једина аније прихватила "гаранције Владе Србије" о прелазу на Јарињу након чега је успостављена царина.О очекиваном повратку проф др Војислава Шешеља из заточеништва у Хагу и како након његовог повратка у Србију "неће пиле исто да пева као што је певало до сада". Такође најављује велики народни митинг поводом годишњице од почетка бомбардовања Србије кога је СРС заказала за 24. март у Косовској Митровици под слоганом "Не дамо Косово и Метохију".

Љубомир Краговић у просторијама СРС у Косовској Митровици.


НД -Господине Краговићу, како ви гледате на политичку ситуацију данас?

  Љ. Краговић: Тренутну политичку ситуацију у Србији, а посебно на простору Косова и Метохије, описао бих као изузетно тешку. Сви ови потези које вуче нови, издајнички и ненародни режим у Београду, су јако тешки и погубни поготову за српски народ на КиМ. Ових дана имамо најаву Председника државе да ће се "он потрудити да обезбеди статус аутономије Србима на простору Косова и Метохије у оквиру независне државе Косова"... Срби су се поводом тога изјашњавали више пута а нарочито на свом Референдуму прошле године. Тада смо рекли да ми не признајемо паралелне шиптарске институције и квази државу Косово. Желимо да будемо Срби, не желимо да будемо "косовари". Јер прихватањем квази-државе Косово ти прихваташ да не будеш више Србин. Није битна ни имовина, ни капитал, није битно ништа друго али прихватити да не будеш Србин и да постанеш косовар, што је прво име за Балисту... А знамо ко су били и косовари и балисти и колико су зла нанели српском народу. То је нешто што је много тешко!

 Ова политика, када се заврши, довешће до егзодуса српског народа. Ниједан частан и поштени Србин неће прихватити да не буде Србин и да постане "косовар" да би уживао нека права на КиМ. Та права не постоје нити ће икада постојати. Срби ће и даље живети као претходних 13 година, у потпуном окружењу. Српски народ је својом борбом а не помоћу власти из Београда, успео да се одржи на овим просторима упркос јако тешкој голготи. Али сачували су своје достојанство, сачували су себе и своје породице на простору на који са чуђењем гледају сви остали и питају се "како сте успели толико дуго да преживите"? Данас нам поручују да ми будемо део шиптарских институција, да ће угасити српске институције. Сетимо се, та господа из Београда су говорила да никада неће угасити српске институције. Да би опстали морамо бити јединствени а то јединство управо нарушава Влада Републике Србије. Како нарушава? Лепо, врши огроман притисак на српски народ поготову на северу Косова и Метохије. Једне подмићује, друге уцењује, треће застрашује, четвртима прети... А Србин као јединка је немоћан, не само Србин. Каже се "једна ласта не чини пролеће" управо зато треба сви треба да се одупру овом, ненародном и издајничком режиму, да би опстали и остали на овим просторима. За то је потребна огромна храброст и ја позивам све моје пријатеље, све моје комшије, све партијске другове и све чланове других политичких странака - да се томе одупру.


Као пример за могућност отпора режиму, Краговић наводи време када је он водио Одбор за Косово и Метохију. Тада се није доводило у питање које политичке партије је одређени посланик. Постизано је јединство на том Одбору упркос различитим струјама и представницима, а већину увек има она власт која чини и владајућу гарнитуру. Ипак, није се могло пред непобитним чињеницама и непопустљивости у одбрани српских интереса и српског КиМ.

  Љ. Краговић: Спомињу неку заједницу српских Општина и њу намећу као једно од решења. Заједница српских Општина на Косову и Метохији је постојала од 2008-е, када је на Видовдан формирана, до 2012-те када је расформирана на Видовдан. Зашто? Зато што ни једна од владајућих гарнитура није хтела да уради то да се организују српски избори на КиМ као што су били организовани 2008-е. Сада они хоће да направе сличну заједницу српских Општина која има само један циљ - да формира и извршну и судску власт на територији на којој живе Срби. А то је могуће само доношењем закона у Народној скупштини, затим расписивањем избора па онда из тих избора црпити снагу и бирати људе који ће помагати српском народу. Не као што они планирају "ми ћемо направити заједницу српских Општина, изабраћемо ове наше људе који су послушни и који ће да говоре како је то у реду и да ми морамо да живимо под тим шиптарским квази-институцијама". То је ругло од оне лепе идеје која је трајала четири године коју су Срби носили на простру КиМ. Уз једно подсећање, претходна српска Влада је признала заједницу српских Општина КиМ али никада, ни једним динаром нити једним делом није помогла ту заједницу српских Општина. Тако да смо ми сами, пар нас, радили на томе да то очувамо и покушали да из тога изникне једна извршна власт за српски народ која би контролисала управо она средства која је контролисао, ево на пример министар Горан Богдановић и злоупотребаљавао та средства.

Правилним распоредом тих средстава српска заједница је могла да унапреди услове живота и, оквиру своји способности да пронађе и друге изворе средстава, тврди Краговић.

   Љ. Краговић: Кад кажем "други вид средстава" мислим и на буџете других држава које желе да помогну српски народ на КиМ.
А има јако много држава које би то урадиле да је то циљ Владе Републике Србије али пошто то није циљ, нормално, нико неће да се супротставља. То је у дипломатији немогуће, нико неће да се супротстави политици коју води Влада иако је то погубно за народ.

Н.Де - У чему би српски народ могао могао да пронађе подршку за одбрану свега онога што је бранио све ове године до сада?

 Љ. Краговић: Српски корпус је био изузетно јак 2008-е године. Онда је претходни режим Бориса Тадића гасио једну по једну српску институцију. Да наведем само један пример, формирање тзв. српских Општина по законима и Уставом такозване републике Косово. Као што је било у Грачаници, у Штрпцима, па у неким местима у Косовском поморављу. То су биле институције које су фактички биле у функцији стварања независне државе Косово. Ту је постојао један Србин и 20 - 30 радника око њега. Они су имали задатак да шире идеју "независности" а не да изграђују било какве српске Општине. То исто данас жели и садашњи режим да ради али наилази на једну целину српског народа у коме нема мешавине.  


"Плаше" нас изборима. Наводно, застрашујући своје политичке противнике у Београду. Ево, ја им кажем - слободно распишите изборе! Али, изађите са овим ставовима "предаћемо Косово у руке Шиптарима" "изменићемо Устав и избацићемо КиМ из састава Републике Србије", "ако не будемо сарађивали са Берлином наша ће деца гладовати", такве поруке нека пошаљу народу па нека добију поверење, ја немам ништа против! Српски радикали ће изаћи и рећи "нећемо ЕУ, хоћемо да сачувамо државу Србију", "нећемо сарађивати са Берлином већ ћемо покушати да остваримо сарадњу са Пекингом и Москвом и нама пријатељским народима и свима који хоће да помогну. А таквих има много више него ових који нам одмажу. Дај да се сетимо, пре само седам - осам месеци неко је обећавао 100 милијади евра инвестиција у Србији. Где су те милијарде? Нема их. А ја вам гарантујем да постоје патриотске снаге, поготово Српска радикална странка, која може да обезбеди те услове али код нама пријатељских земаља. Зашто гледати само Берлин и Вашингтон, зашто не погледати Москву и Пекинг? Јер тамо пресушује нема више средстава, нема више новца а овамо га има све више и они су спремни да уложе.




Краговић на свом радном месту.


О тзв. Интегрисаном управљању (административним) прелазима, који је настао као резултат "дијалога" српских власти из Београда и шиптарских у Приштини, Краговић има јасан став. Осим тога он примећује и упознат је са још неколико страна тог договора које су намерно или запостављене или сакривене од српске јавности.


Љ. Краговић:  Једину лопату бетона, господа из власти, бацила су управо при прављењу царине између Руднице и Јариња. Никада нисам видео да је ова Влада један камен темељац положила или лопату бетона бацила изузев овде код нас на простору Косова и Метохије односно Србије. Они су се повукли оданде где се раније налазила група страних лица, која су наводно контролисала административни прелаз, на своју територију и у Србији направили царину. Мало је било резултата одјека људи који су против тога. Да вас подсетим, од Косовске Митровице до Рашке нема ни једног шиптарског имања. Не због тога што су их Срби протерали већ због тога што ту никада нису ни живели. Тако да ова граница што је сада постављена, између Руднице и Јариња, а што народ већ зове "мала Бајчетина" је у ствари граница између Срба и Срба.

 Један јако значајан податак стоји у споразуму који су потписали у вези царина а то је да она важи годину дана са оваквим начином рада на том царинском прелазу. После тог периода, а то је негде у децембру ове године, свака од страна може да раскине споразум. Уз напомену да међународне снаге гарантују то стање. Прекид сарадње и онда постоји класична царина, са једне стране српска са друге шиптарска. Та тачка споразума, који је потписан, не спомиње се у јавности. С друге стране имамо разне афере и акције којима се скреће пажња са продаје јужне српске покрајине Косова и Метохије. Нека они гледају да ојачају државу Србију, нека пусте мало у заборав Србе на Косову. Са јаком Србијом били би јаки и Срби на Косову и Метохији. Нека те камене темељца не постављају да би градили царине него да би градили фабрике, постројења у којима српски народ може да се запосли и да живи нормално а не да влада ова катастрофална економска ситуација и социјална беда која је захватила Србију. Управо њиховом неспособношћу.




Краговић на месту председавајућег
на састанцима странке.


Н.Де - Због чега Српска радикална странка није прихватила гаранције Владе Србије након којих су се остали повукли и оставили простор за изградњу границе, тј., прелаза, какав данас имамо?


   Љ. Краговић: Први и ос-
новни разлог је члан 1.
статута Српске радикал-
не странке. У идеологији српског национализма
јасно и гласно стоји "Српска радикална странка док постоји мора да се бори за велику Србију". То је наша основна идеја и водиља. Не можемо ми бити ти који ће некоме дати Косово а дан данас се залажемо да се врати и Република српска Крајина и Црна гора и све оно што чини Србију јер ово је урађено на вештачки начин, захваљујући Вашингтону и Берлину. Промениће се време за 10 - 15 година. Промениће се и свест српског народа и схватиће да само ако се поново ујединимо и направимо велику Србију, баш по принципима Српске радикалне странке и професора доктора Војислава Шешеља, можемо да будемо равноправан партнер у овим неравноправним борбама које се воде свуда у свету. И бићемо земља респектована од свих, и од Запада и од Истока. Само тако можемо бити јачи и снажнији. Ако радимо на уништавању и цепању државе Србије, као што раније нисмо довољно бранили ни Републику Српску Крајину, ни Републику Српску, онда ћемо бити све мањи и све слабији и нећемо моћи да пружимо никакав отпор. Шта ћемо добити заузврат? Властелу од два посто која ће живети у изобиљу. Узмимо пример свих жутих (ДС-а), њихово уже руководство је ненормално богато. Исто ће се десити за пар месеци да уже руководство садашњег режима у Београду буде ненормално богато. Док ће 95 до 98 посто грађана живети јако тешко и неће моћи да прехрани своје породице.

Н.Де - Ушли смо у једанаесту годину заточеништва доктора Војислава Шешеља. Како заправо тумачити његово заточеништво?

  Љ. Краговић: То је циљ Запада да спречи његово деловање на политичкој сцени Србије. Сећате се, они су га тада оптужили, а господин Зоран Ђинђић рекао Карли дел Понте "водите Војислава Шешеља и никада га не враћајте у Србију". То су они и учинили њему из знака захвалности што је уништио државу Србију и одвели Шешеља у Хаг. У ствари они га нису одвели, Војислав Шешељ се сам предао са идејом да брани српство и Србију и то ради јако, јако успешно. Њему је пресуда требало да буде изречена у марту 2013. године, дакле у овом месецу. Али је господин Серж Брамерц тражио одлагање за још 4 месеца. Мало му је било 10 година и један месец него је тражио још четири месеца да ту пресуду коначно сачини и објави. Сада очекујемо да ће пресуда, по одобрењу Уједињених Нација, бити изречена у јулу ове године. Надамо се да ће та пресуда бити ослобађајућа јер немају ни један елемент којим би доказали његову кривицу, осим што је држао политичке говоре. Могу га оптужити само за вербални деликт. А доласком Војислава Шешеља у Србију, пре свега његовој породици и његовој Српској радикалној странци много тога ће се променити. Неће исто пиле да пева као што је певало до сад'. Очекујемо да он са својим идејама, мудрошћу, снагом... јер то је један најписменијих људи које Србија тренутно има, извуче земљу из ове економске катастрофе, социјалне беде и поведе Србију пут бољитка. Да се престане са овим понижавањем Србије и додворавањем Берлину и Вашингтону.

Н.Де - Шта очекивати, до било какве тачке преокрета, у садашњој политици?

  Љ. Краговић: Политика не може другачије да се мења него на изборима. И, нормално, догађањем народа а то може да се деси када се појави неки лидер и поведе народ за собом. Или када се на политичким изборима победе оне снаге које мисле да су непобедиве у Србији. И ДОС је 2000-те године добио 173 мандата па се онда распарчао, нестао јер је народ одмах препознао њихову издајничку политику. Исто као што ови мисле да су сада јаки, да им рејтинг констатно расте. Српски радикали их позивају да распишу изборе. Да изађу и да објасне, ако они неће Српски радикали хоће: шта су они говорили, шта су радили и шта сада поручују и то пренети српском народу. Ако српски народ то жели, онда нека они и даље владају.

 Учинићемо све да покажемо нове путеве, нове правце који могу Србију да извуку из овог јако тешког стања у које је доведена претходним и садашњим режимом који се просто утркује како да подиђе и понизи Србију и српски народ моћницима са Запада који се налазе у Берлину и Вашингтону.


Краговић додаје да Српска радикална странка активно ради и заказан је велики народни митинг који ће се одржати 24-тог марта у северном делу Косовске Митровице. Слоган овог скупа јесте "Не дамо Косово и Метохију".

  Љ. Краговић:  Да подсетим све, тога дана 1999-те године је почело бесомучно бомбардовање државе Србије. Било је много жртава, од наше дечице преко стараца до припадника МУП-а и Војске Србије. Сви су они херојски бранили државу Србију и дали свој живот. За путнике у возу, децу, грађане, портпароли НАТО пакта су говорили да је то колатерална штета... Тај дан, 24. март, Србија не сме никада да заборави, поручује српском полусненом народу Краговић.








Љубомир Краговић је рођен и живи у Косовској Митровици. Члан је Председничког колегијума Српске радикалне странке, а у прошлом сазиву Владе био је Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију. У то време су почели технички преговори са Приштином чији штетни утицај и издајничку путању врло често је успевао да прекрати, успори или потпуно заустави и то увек искључиво користећи се законом и чињеницама. За народног посланика изабран је на изборима 2004. и 2008. године. Његови говори у Скупштини откривали су голу истину на терену која је однарођену власт доводила у незавидан положај из кога нису успевали лако да се извуку и, макар привидно, прикрију своје намере. Медијска блокада у Србији, слепа послушност Бриселу и Вашингтону (која ових дана поприма екстремне и изразито антиуставне размере), издаја српских интереса и достојанства, и њега су попут осталих који Србији желе добро, успели да тихо скрајне и ускрате маневарски простор. То нимало није обесхарбрило овог Србина који је себе посветио борби за бољитак и очување своје државе делујући, пре свега, кроз СРС не предајући пропасти своју породицу, град, земљу у којој је рођен он и сви његоци преци.




Приредио:
Иван Максимовић,
Косовска Митровица
СРБИЈА

1 comment:

  1. здраво свима, овде сам да поделим мало сведочанства. Моје име је Наоми Самуел, имам 40 година, удала сам се са 31, имам само једно дете и живела сам срећно до краја живота. После годину дана брака мој муж је постао тако чудан и не разумем баш шта се дешава, он је препун од куће до друге жене, толико га волим да и не сањам да ћу га изгубити, дајем све од себе да будем сигуран муж ми се враћа, али све без помоћи, плачући и плачући тражећи помоћ, причала сам о томе са његовом породицом али нисам добила одговор. Тако је моја најбоља пријатељица Ана Јохансон обећала да ће ми помоћи. Причала ми је о човеку по имену др Апата, рекла ми је да је он велики човек и прави човек коме се може веровати и да нема никакве везе са љубавним проблемима које не може да реши и рекла ми је како је помогао безбројним људима у обнављању њиховог односа. Био сам заиста убеђен, брзо сам контактирао његову мејл адресу, драпата4@гмаил.цом или његов ВхатсАпп/вибер са тим бројем (+27626233410). Објаснио сам му све своје проблеме, рекао ми је да не морам да бринем да ће сви моји проблеми бити одмах решени. Рекао ми је шта да радим да вратим мужа, а ја сам то рекла, рекао је да ће се после 3 дана мој муж вратити и почети да моли, и то се заиста догодило како је рекао, била сам веома изненађена, то је тако невероватно. Слава нашег односа са Богом је сада веома блиска и обоје живимо срећно до краја живота. Ако наиђете на сличан проблем, одмах га контактирајте и решите проблем једном заувек. И ја сам живи сведок..

    ReplyDelete