30.5.13

Архимандрит Николај - беседа "Да чувамо веру православну, једино тако имамо будућност" (видео)






   У време велике отпадије од једине спасоносне вере - Православља, више је него неопходно ширити сваку реч, сваку мисао, свако светоотачко дело које ће нам помоћи не само да останемо на правом путу већ и да се учврстимо у вери како нас никакви ветрови који долазе из уста самога ада - не би одували.

   Ових дана на Косову и Метохији обзнањено је врхунско недело узурпатора трона Епархије рашко-призренске, оцеубица, непрележаних рокера и тврдокорних криминалаца у црним мантијама православног клира које су некада значиле покајање а данас пркос самоме Богу и Његовим мукама које је отрпео нас ради и нашег спасења ради. Све то на челу са самим врхом СПЦ (не рачунамо покорне и прекројене у модел екуменизма "под храстом" и надвикивањем изабране "владике").
У том светлу а са жељом да не застранимо са правог пута ни лево ни десно, објављујемо ову духовну варницу у ватри Православне вере која и данас гори у изопаченој Србији. Надахнута беседа Архимандрита Николаја одржана на празник Светих жена мироносица, 19. маја а у катакомбном храму Св. Сава у Жеровници, и те како је душекорисна, поучна и сасвим сигурно - чиста у вери, не проткана лажним учењима и ђавољим обећањима, којима смо данас засипани, како ће и прљави у вери задобити венац славе.

    "Ми, православни хришћани, примили смо ову свету веру апостолску, истиниту, светосавску, веру која спасава, примили смо и дужни смо да је чувамо као зеницу ока свога и да је млађим нараштајима предамо и пренесемо. Да децу своју, омладину своју, васпитавамо у страху Божијем, да их учимо сваком добром делу, да их учимо да се моле Господу Богу. Да посте. Да поштују и слушају родитеље своје и да узрастају као деца хришћанска, као деца светосавска којом ће се поносити Црква наша и народ наш. Тако једино имамо будућност и истрајаћемо и победићемо све непријатеље наше. Победићемо свако зло и свако искушење. Вером светом, апостолском, православном испуњавајући свете заповести Божије, живећи по Светој вољи Божијој, као прави Православни хришћани. Нећемо се плашити, добићемо и ми храбрости да се боримо, да истрајемо до краја јер Господ је рекао да нам кроз многе невоље ваља ући у Царство Небеско. "Трпљењем својим спасавајте душе своје" још је Господ заповедио да љубимо једани другога, да љубимо ближње своје и да нас тако препозна, као ученике своје и да нас прими у Царство своје Небеско" рекао је између отац Николај црноречки.


   Милошћу Божијом присуствовали смо овој Светој Литургији те Вам тако преносимо и пастирску беседу која је окрепила све присутне вернике уз сверадосни поздрав - Христос васкрсе!



      


припремили:
Портал Новинар.Де,
Иван Максимовић,
Косовска Митровица,
Србија

No comments:

Post a Comment