14.3.13

САТАНИЗАМ ПОД МАСКОМ ПРАВОСЛАВЉА


На интернету је недавно постављен документарни филм под драматичним називом "Сатанизам под маском Православља". Назив није ни мало претенциозан већ апсолутно исправан и узнемирујући колико и догађај о коме говори. Иако је овај филм није технички и продукционо на неком високом нивоу то за ову причу није уопште битно. Он је нешто што сваки Православни хришћанин обавезно треба да погледа.

Филм говори о догађају од претходне године када је РПЦ благословила "Крсни ход" кроз земљу Русију и то такав да прославља 65-годишњицу од победе у великом отаџбинском рату односно годишњицу коначног зацарења комунизма у овој Православној земљи!? Симбол овог "Крстног Входа" је, за неверовати, али црвена звезда петокрака, дакле пентаграм - сатанистички знак, из које у облику пламених језичака (као симбол вечног пламена) изгрева број 65. Крсног знамења нема нигде!


Руски Патријарх молитвено стоји пред Вечним огњем и звездом петокраком поводом
обележавања од почетка великог отаџбинског рата и зацаррења комунизма "црвених" у Русији.


Комунизам под којим је страдало готово све Православно (не и остало "хришћанско"), Пентаграм као симбол главе нечастивог и Вечни огањ (пламен) данас прославља "мајка Русија"!

Јесте, превариће многе, али дато нам је и да знамо и да разобличујемо.

То, ипак, није све. Као главна и најсветија реликвија која је обишла многа села и градове Русије јесте метална рука (требало би да има улогу кивота) у којој се налазио део моштију св. Георгија Победоносца. Сам поглед на ту руку изазива саблазан и страшно стање душе. Како ће оваквих саблазни па и много јачих бити у временима пред нама, отворено и упозоравајуће преносим и ово. Облик прстију те руке заправо је такав да показује такође демонски знак каквим многи сатанисти поздрављају са ТВ екрана, из разних по темама "необавезних" часописа, фотографија. Кажипрст и мали прст су исправљени (тако да симболички приказују рогове нечастивог) док су остали скупљени. Да, ова "православна" реликвија баш тако изгледа! Након свега овога тврдња да су у њој биле мошти св. Георгија Победоносца, просто долази у питање. Сами Бог зна шта је заправо било унутра, ако је ичега било.

 Ако некоме ни то није довољно да се тргне из поспаности и погледа око себе, онда треба да зна и ово: у православљу је забрањено светитеље, одређене светиње (не и храмове, наравно), људе и животиње представљати у материјалима (дрво, камен, метал) у пуној пластици (што би данас рекли 3 де). Дакле, фигуре су - забрањене! Из простог разлога јер су молитва и поклоњење пред таквим предметима заправо поклоњење материјалу а не духовној, животворној и победоносној Сили. Дакле такав чин по православним канонима представља - идолопоклонство!  Највише што јесте дозвољено је рељеф (чак не ни дубоки) већ онај попут "треће руке" на икони Богородице Тројеручице коју је св. Јован Дамаскин доградио у знак захвалности Мајци Божијој за исцељење руке.

Да ли се прича овде завршава? Не. Зашто је речено да се у овој руци налазе баш мошти св. Георгија Победоносца? Зар није, поред свега, један од најмогућујих и узевши све у обзир, најлогичнији разлог то што је управо овај светитељ и великомученик преживши сва мучења цара Диоклецијана (можда и најкрвавијег и најмонструознијег прогонитеља хришћана) доспео дотле да је "На савет неких дворана, цар тражио од Георгија да се поклони пред кипом бога Аполона да би му поштедео живот. Силан свет се скупио у храму да види како ће Георгије да се одрекне Хришћанства. Он је пришао статуи Аполона и прекрстио је, нашта се статуа срушила, а са њом и све друге статуе у храму" (из житија овог светитеља). Поклоњење пред кипом је заправо одрицање од Хришћанства... Није ли баш зато изабрано име овог светитеља који се на икони приказује у војводском оделу на коњу како копљем убија аждају - односно многобоштво и идоле. Православље не оставља места "случајностима" јер би то било неверовање у промисао и допуштење Божије.

На иницијативу групе свесних и верујућих људи да се Лењинов маузолеј (једног од највећих прогонитеља Православних хришћана) уклони са Црвеног трга председник РФ Владимир Путин изразио је неслагање са тврдњама да Лењинов маузолеј није повезан са руском историјском и религијском традицијом.

„Кажу да Маузолеј није у складу са традицијом. А зашто? Узмимо мошти у Кијево-Печерској лаври и другим манастирима – народ може да их гледа“ (?!?), приметио је председник и додао: „Наравно да треба да се вратимо својим коренима, али то свакако треба учинити на одговарајућем нивоу.“ Путин је изразио мишљење и да маузолеј, као и многи елементи комунистичке филозофије (пре свега Морални кодекс градитеља комунизма), има религијско порекло. Поређење са моштима је свакако свесно изречено а да комунизам има и религијско порекло - тачно је. Управо о том пореклу и говори руски документарни филм.


Данас Русијом, највећом православном земаљом, неизлеченој од комунизма а оболелој од екуменизма и сваког помрачења ума и срца које се јасно показало пред народима, проходе најјасније слике и симболи највећег непријатеља Господа нашег Исуса Христа да би им се православни поклањали. Одрасли мушкарци, старији људи, жене па чак и деца целивају и примају овај сатанослов на себе. Да ли је незнање, да ли слепа вера, да ли заблуда или страх Божији пред којим толико жмуримо... Шта ће бити оправдање онима који су се поклонили овој реликвији? Сами Бог зна и зашто и коме шта допушта и то Његово. Наше је да бдимо. А шта може оправдати оне који су примили заповест о овоме, осмислили, организовали и уложили труд и средства у спровођење до краја? Не, ни то није крај. За следећу годину најављен је поновни "Крстни вход" поводом 66-те годишњице од "победе у великом отаџбинском рату". Од победе комунизма над Православљем у Русији.

Како је све ово изгледало можете погледати у руском документарном филму "САТАНИЗАМ ПОД МАСКОМ ПРАВОСЛАВЉА"




Као и још један видео на ову тему:




Иван Максимовић

1 comment:

  1. здраво свима, овде сам да поделим мало сведочанства. Моје име је Наоми Самуел, имам 40 година, удала сам се са 31, имам само једно дете и живела сам срећно до краја живота. После годину дана брака мој муж је постао тако чудан и не разумем баш шта се дешава, он је препун од куће до друге жене, толико га волим да и не сањам да ћу га изгубити, дајем све од себе да будем сигуран муж ми се враћа, али све без помоћи, плачући и плачући тражећи помоћ, причала сам о томе са његовом породицом али нисам добила одговор. Тако је моја најбоља пријатељица Ана Јохансон обећала да ће ми помоћи. Причала ми је о човеку по имену др Апата, рекла ми је да је он велики човек и прави човек коме се може веровати и да нема никакве везе са љубавним проблемима које не може да реши и рекла ми је како је помогао безбројним људима у обнављању њиховог односа. Био сам заиста убеђен, брзо сам контактирао његову мејл адресу, драпата4@гмаил.цом или његов ВхатсАпп/вибер са тим бројем (+27626233410). Објаснио сам му све своје проблеме, рекао ми је да не морам да бринем да ће сви моји проблеми бити одмах решени. Рекао ми је шта да радим да вратим мужа, а ја сам то рекла, рекао је да ће се после 3 дана мој муж вратити и почети да моли, и то се заиста догодило како је рекао, била сам веома изненађена, то је тако невероватно. Слава нашег односа са Богом је сада веома блиска и обоје живимо срећно до краја живота. Ако наиђете на сличан проблем, одмах га контактирајте и решите проблем једном заувек. И ја сам живи сведок..

    ReplyDelete