26.3.13

Радикали у КМ: Издају треба жигосати и казнити


У органзацији Српске радикалне странке, у Косовској Митровици одржан je miting поводом 14 година од почетка злочиначког НАТО бомбардовања Србије и српског народа под слоганом "Не дамо Косово и Метохију". Скупу је присуствовало више стотина грађана носећи углавном партијске али и државне ознаке затим пароле у покушају да се народ тргне и реагује на издају. Скуп је обезбеђиван протоколарно али без стварне потребе јер инцидената није било ни у назнакама.


Српски радикали на барикадама у Косовској Митровици


 "Позвали смо све Србе са Косова и Метохије, без обзира на њихова политичка опредељења и за кога су гласали на претходним изборима, да се окупе око идеје заштите КиМ. Мислим да је за овдашње Србе то, пре свега, питање опстанка" рекао је заменик председника СРС Немања Шаровић у ексклузивној изјави за портал Новинар.Де. Он је додао да је та странка "нажалост једина која је смела, имала храбрости, воље и образа да изађе пред српски народ". Шаровић је данашњу српску власт упоредио са бандитском УЋК и рекао да српски радикали јасно поручују да ће се, својим политичким деловањем "као што смо се супротстављали терористима Хашима Тачија, супротставити и државном руководству Републике Србије које на сваки могући начин покушава да припоји јужну српску Покрајину, односно север Косова, у независну шиптарску државу" Такве намере су нешто на шта ова странка, као ни српски народ, никада неће пристати подвукао је Шаровић.


                                  

Током излагања учесника митинга стекао се утисак да се ради о страначком скупу. Шаровић то негира и указује на плакате којима се позива на овај митинг "СРС је била само организатор скупа који је замишљен као велики народни скуп на који ће доћи сви они којима је Србија у срцу, који се не мире са издајом државног руководства, који нису спремни да се одрекну Косова и Метохије, светиња и манастира" навео је Шаровић.

Учешће на митингу узело је, безмало, целокупно руководство странке која све ове године није мењала свој политички курс и због чега је њен председник др Војислав Шешељ већ 10 година у Хашком трибуналу, у правно срамном процесу овог својеврсног затвора за Србе. За то време "наша ненародна, издајничка власт пије овога јутра кафу са тим амбасадорима који су нас пре 14 година бомбардовали" рекао је Љубомир Краговић члан Председничког колегијума СРС, иначе из Косовске Митровице. Краговић је рекао да "смо овде да покажемо да постоје људи који размишљају својом главом" и да се неће сложити са успостављањем шиптарске државе. Он поручује да је неисправан термин "српска заједница" и да "нисмо ми никаква заједница, ми смо поносан и дичан српски народ".

Љубомир Краговић: "Ми смо поносан и дичан српски народ"


Висока функционерка СРС Наташа Јовановић рекла је да јој највише испуњава срце чињеница да види децу која се нису родила тада већ након свих искушења и патњи кроз које је прошао српски народ на КиМ, попут "најмлађег учесника овог митинга, бебе у колицима". "То ми даје наду и веру а и читавом српском народу да је то јунаштво, којим сте рађали вашу децу и одгајали их да бране КиМ, гаранција која говори да ће Косово и Метохија остати и мора остати српско".

Потпрдседник СРС др Дејан Мировић поручио је окупљенима да се решење наших проблема налази у сарадњи са онима који воле и могу помоћи српском народу. "Видели сте шта се дешава у Европској Унији. У Бугарској се људи спаљују од беде и сиромаштва. Јасно вам је шта треба да урадимо, да сачекамо пресуду др Војиславу Шешељу, да обновимо странку а онда ви овде и ми у Београду да заједнички извршимо притисак на издајничку власт".

"Ми српски радикали никада нећемо бити пријатељи са онима који су бомбардовали нашу земљу и наш народ" обећала је Вјерица Радета, потпредседница СРС, народу који је то са одобрењем прихватио.

Вјерица Радета


Заменик председника Српске радикалне странке, Немања Шаровић, је рекао да он жели да окупљени народ поручи Београду шта мисли о њиховој политици на шта се громогласно разлегло "Издаја, издаја" и прерасло се у подуже скандирање српској власти. Циљ бомбардовања, које је почело на овај дан пре 14 година од стане Америка, њених савезника и поданика, није био да се сруши Милошевићев режим већ је циљ био отимање српске територије на којој ће се успоставити марионетска држава и протеривање српског народа. У сваком случају то јесте чињеница. "У претходних 13 година мењале су се власти у Србији. Сви они, док су били у опозицији, говорили оно што сте желели да чујете а када би дошли на власт водили су Србију у про-европском правцу. Никакве разлике нема између издајничких режима Зорана Ђинђића, Војислава Коштунице, Бориса Тадића, Ивице Дачића и најгорих издајника од свих Александра Вучића и Томислава Николића" рекао је Шаровић. Он додаје да СРС за једини циљ има да "пробуди слободарски дух српског народа". Подсећајући да смо провели 500 година у турском ропству али и сањали о дану када ће доћи слобода и били спремни да зарад слободе свој живот положимо на олтар отаџбине Шаровић је додао да је "тада српски народ другачије радио са издајницима". "Много смо, браћо и сестре Срби, слаби и меканији него наши преци који су својом крвљу бранили и ослободили нашу отаџбину. Задатак вас са Косова и Метојхије јесте да пружите активан отпор и шиптарским терористима и домаћим издајницима" изричит је Шаровић. Осврћући се на једну од изјава бившег радикала Александра Вучића, када је рекао да Србију очекује 11 дана пакла до наредне рунде "разговора" у Бриселу Шаровић је поручио њему али и осталим носиоцима издајничких идеја Томиславу Николићу и Ивици Дачићу "мало је 11 дана у паклу, вас за издају Косова и Метохије чека читава вечност у паклу. А ако Бог да слика њих тројице у затворским оделима је нешто што ћете за живота добити". Коментаришући окружење у коме се преговори у Бриселу воде, Шаровић се запитао "да ли је ико при здравом разуму могао очекивати да би у Европској унији, као главном промотеру независног Косова, могао имати независног и коректног медијатора у преговарачком процесу? да ли можете да замислите да шиптарска страна прихвати преговоре под окриљем руске федерације? Никаквих преговора није смело бити док се протерани Срби не врате својим огњиштима" рекао је Шаровић. Он је упозорио и на сурову реалност рекавши да "морате бити свесни да сте у тежој ситуацији него 1999-те године. Тада сте државу Србију имали иза вас, данас ћете по први пут државу Србију имати против вас".


Колегијум Српске радикалне странке

"Ко други брине о Србији и српском народу осим др Војислава Шешеља и Српске радикалне странке? Нико" закључио је Зоран Красић потпредседник странке која је овај скуп организовала, пред народом. "Е па, браћо и сестре, ако сте запамтили која је опасност од издаје, направили смо данас велику ствар" додао је Красић. Он је одлучан да "издају треба жигосати и казнити" јер "никоме у Србији неће бити боље ако се прљав посао са КиМ заврши" јер су сецесионистичке снаге у Војводини и још неким деловима Србије све јаче. Посебно нагласивши дан када је почело бомбардовање Србије, Красић је упозорио "запамтите, 24-тог марта су кренули оружјем и нису завршили посао. Запамтите, 24-ти март 2013-те, оружје само привидно спава. Оружје је сада у браћи Далтон" и прстом је показао на плакат на коме је велика фото монтажа која приказује Дачића, Николића и Вучића у затворским оделима.




Након завршеног митинга највиши представници СРС положили су цвеће на споменик свим жртвама последњег рата који се налази крај Ибра у близини главног моста.Након тога отишли су на мост, прешавши барикаде, и ту се фотографисали. Неколицина људи је желела да настави даље и пређе у јужни део али у тој несмотреној намери одвратили су их овдашњи Срби.

 Иако се очекивало, а собзиром на повод и било готово извесно, митингу није присуствовао нико из других политичких партија, организација нити установа. Српски радикали нису имали ни други избор ни другу могућност него да промовишу себе јер се нико други није ни појавио на обележавање годишњице тако важног датума. Чак се није одазвао ни већи број становника града у коме се све дешавало а који има највише разлога да укаже на срамну, погубну и отоврену велеиздајничку политику. Разлог овоме је да је "народ уморан од митинга" али имамо ли право и да ли смемо да будемо уморни када нас чека не само срамно окончање сукоба на светој српској земљи већ и исход због кога ће наши потомци патити и проливати крв да исправе последице нашег недељног излежавања испред телевизора након обилног недељног ручка? Учесници скупа су пре свега желели да укажу на опасност од издаје и покрену народ, посебно нас на Косову и Метохији које се све ово и највише тиче. Да ли то указује да смо изразито неодговорни? Да, показује. Свестан је народ и издаје и последица. Понашање седења седења за столом док се кува ручак који намерно загорева а кога ћемо морати да поједемо до краја, заиста не може да има другачији укус него горак, јако горак.


Више фотографија на нашој страници ФОТО

Иван Максимовић,
Косовска Митровица,
Србија

1 comment:

  1. здраво свима, овде сам да поделим мало сведочанства. Моје име је Наоми Самуел, имам 40 година, удала сам се са 31, имам само једно дете и живела сам срећно до краја живота. После годину дана брака мој муж је постао тако чудан и не разумем баш шта се дешава, он је препун од куће до друге жене, толико га волим да и не сањам да ћу га изгубити, дајем све од себе да будем сигуран муж ми се враћа, али све без помоћи, плачући и плачући тражећи помоћ, причала сам о томе са његовом породицом али нисам добила одговор. Тако је моја најбоља пријатељица Ана Јохансон обећала да ће ми помоћи. Причала ми је о човеку по имену др Апата, рекла ми је да је он велики човек и прави човек коме се може веровати и да нема никакве везе са љубавним проблемима које не може да реши и рекла ми је како је помогао безбројним људима у обнављању њиховог односа. Био сам заиста убеђен, брзо сам контактирао његову мејл адресу, драпата4@гмаил.цом или његов ВхатсАпп/вибер са тим бројем (+27626233410). Објаснио сам му све своје проблеме, рекао ми је да не морам да бринем да ће сви моји проблеми бити одмах решени. Рекао ми је шта да радим да вратим мужа, а ја сам то рекла, рекао је да ће се после 3 дана мој муж вратити и почети да моли, и то се заиста догодило како је рекао, била сам веома изненађена, то је тако невероватно. Слава нашег односа са Богом је сада веома блиска и обоје живимо срећно до краја живота. Ако наиђете на сличан проблем, одмах га контактирајте и решите проблем једном заувек. И ја сам живи сведок..

    ReplyDelete