19.12.12

ПЕРФОРМАНС ЗА СПАС


У петак, тачније 21.12.2012.у 12. сати биће изведен перформанс испред Владе Србије против границе према Косову и Метохији. Перформанс је у оквиру иницијативе против неуставног и издајничког успостављања границе према једном од делове исте државе - Србије а организује га Удружење Жена Косова и Метохије - ЖЕКИМ.


"Успостављање било какве границе са Косовом и Метохијом представља напад на Устав Републике Србије (чл. 8), те стога и напад на државу, на вољу њених грађана, на нашу вековну историју и претке, али, што је још важније - на нашу будућност и потомство" наводи се у саопштењу овог Удружења које су сви водећи медији одбили да пренесу и на тај начин дају било какав публицитет овом догађају.

У њему се скреће пажња да су "СПС и Ружић суспендовали уставни поредак земље. У изјави датој за Б-92, шеф посланичке групе СПС Бранко Ружић дословце изјављује да тзв. платформа за КиМ “мора да уважи реалност на терену”, и да “то није питање за Устав”, већ је реч “о правом стању ствари на терену”. Ружић је такође прогласио за “реалност” и то што су страни амбасадори упознати са тзв. платформом пре посланика Народне скупштине, као и пре самих грађана Србије".

"Овакви ставови највиших државних функционера само потврђују оно што иницијатива НИКАД ГРАНИЦА тврди – да је у Србији уставни поредак суспендован. Зато позивамо грађане Србије да нам се придруже у одбрани уставног поретка земље.
Када власт гази Устав, онда је на грађанима да га бране"! изричити су чланови Удруђења ЖЕКИМ који ово обавештење завршавају поздравом НИКАД ГРАНИЦА – КОСОВО ЈЕ СРБИЈА!

Овај позив упућује се свим добронамерним и здравонационалним Србима да на не дозволе да срамота падне на терет нашег времена и нашег неотпора никад већој националној срамоти!

Плакат којим се сви добронамерни Срби позивају да присуствују Перформансу.


No comments:

Post a Comment