14.12.12

Писмо властима овога света a ниједне земље.


Ово подједнако важи и за Томислава Николића и за, како преносе медијски птићи, њему "равноправне" Шиптарске домаћице са Косова Атифете Јахјаге. Ово двоје заиста имају доста тога заједничког, веровали или не. Прво - једино легално држављанство им је српско а деловање у потпуности антисрпско. Затим, Николић тврди да води "домаћинску" политику, Јахјага то заиста ради као домаћица. Такође им је заједнички положај у коме су се нашли - незаконито "обављају" сличне радне задатке и то уз помоћ лажних диплома. Обоје за свој циљ наводе "интересе грађана са севера Косова" а ни једно ни друго не сме нос да промоли на тај север за који се залажу. Најважније је да обоје то сасвим добро знају



Добили смо писмо од анонимног аутора које објављујемо одмах по пријему. Ставови у писму не иражавају нужно и ставове уредништва овог болага. Не нужно већ слободном вољом иражавамо сагласност са свиме изнетим у овом писму! Такође, охрабрујемо сваког добромислећег Србина да изнесе истину из свог угла а ми ћемо то подржати објављивањем. Хвала аутору на упућеном писму!



Поштовано уредништво...

Не знам хоћете ли објавити ово писмо али бих желео да се оно негде појави. Медији су затворени за сваку народну мисао па ми само овакви покушаји остају.

Морам да одреагујем поводом обраћања Шиптарке Јахјаге Србима на северу Косова и Метохије (не желим да вређам, пошто знам да их вређа када их неко назива Шиптарима уместо Албанцима, већ је ствар проста - Албанци су рођени у Албанији а Шиптари у Србији). Остаћу анониман данас онако како ће данашњи политичари остати анонимни за историју. Надам се да ћете то уважити.

Сматрајући себе гласницима друштва медији жељни ексклузиве, уместо племенитих и дивљењу вредних голубова писмоноша, понашају се заправо попут тек излеглих малих и немоћних птића који гутају све што им одозго падне у алави кљун. Нимало не размишајући ни да ли је то неко пре њих сажвакао или није. Тако је и са медијима, не врши се никаква процена значаја вести (пошто су одавно погажени критерујем истине и сваког достојанства). У том маниру преноси се и изјава једне Шиптарке са Косова и Метохије која се зове Атифете Јахјага. Нећу је назвати председницом јер она то није. Не за мене већ ни за кога ко иоле жели да поштује законе државе Србије. Опет понављам да не пишем овако из жеље да вређам већ из просте реалности на терену - Косово и Метохија, као и остатак Србије, имају свог (жалосног ли Уставног) председника Николића и не могу имати ни једног више. Не знам чиме се она бави па је доживљавам као домаћицу и тако ћу је ословљавати надаље.

Ових дана је луткарско позориште "Косово, зависник без праве дијагнозе" крцато представама и, кобајаги драматичним и епохалним, чиновима. А у ствари, привезани концима са Запада из чврсто и строго контролисаних руку, наизглед опуштено доскакуће неколико ликова и одрецитује свој део текста. Тако је домаћица са Косова, попут ликова из цртаног филма Ципелићи (кад ципеле попримају карактер особе која их је износила) поданички разгажена дозволила себи излет у претерани ентузијазам. Толико изражен да је чак и њеним саиграчима сметао али, авај, "Србима" и српској власти - не. Томе свакако доприноси и понашање издајничке власти у Србији која своју срамоту равна са недавно палим снегом. "Не пада снег да прекрије брег већ да свака зверка покаже свој траг", ево Богу хвала и нашем народу на овако сроченој мудрости и времена и прилике да свака, зверка, птица и живуљка, покажу своје трагове. Пошто је, јелте, зима многи су  прехлађени па им нос не ради најбоље, за такве указаћу на "властодржце" са свих страна који, заклињући се у "права", "интересе", "слободу" на оне којима то "желе" (нас Србе са севера) шаљу наоружане до зуба своје псе чуваре. А српски песник Његош је то својевремено уобличио у једну једину реченицу: "коме закон лежи у топузу трагови му смрде нечовјештвом". Ето са каквим "људима" имамо посла ми који се супротстављамо само мирним средствима - чињеницима, истином, правом и правдом. Кад се осврнем око себе и погледам сву ову војску, рекао бих да су баш то најразорнија средства. Шта ћемо, ми друго немамо!

Ево овде, на северу Косова не пада само снег, који омета свакодневни живот "грађана", већ је пала и киша али и град. По свему судећи падале су и падају царства и државе... Римски, византијско, аустријско, комунистичко... Нас сада занима једна држава - Србија. Њени се заблудели унуци, набрекли од јела, пића и сваког угодног живота на грбачи те државе "правдају" немоћи у старости а све у недостатку чојства. Друга, која се тако ни по ком праву, закону ни обичају не може назвати онако како би хтели да је назову - Косово. Овај, тек побачај идеје о некаквој држави у покушају, избоден дугачким иглама од преко океана, развучено канапима по васцелом свету, напуњено органима киднапованих, ошамућено тонама хероина, опасано сандуцима лешева који за собом вуку бело робље негде даље, чијим се покретима интегрисано управља из више центара, натрулело храмље час на једну час на другу страну по спаљеној светој српској земљи. Политички представници Србије и Шиптарски поданици Запада ових дана омамљено кликћу народима о победи (свако о својој). Њихово кликтање за сваког орла и лава је тек писак преплашене препелице која јављајући се зове да буде рашчеречена истинском снагом.

Ово подједнако важи и за Томислава Николића и за, како преносе медијски птићи, њему "равноправне" Шиптарске домаћице са Косова Атифете Јахјаге. Ово двоје заиста имају доста тога заједничког, веровали или не. Прво - једино легално држављанство им је српско а деловање у потпуности антисрпско. Затим, Николић тврди да води "домаћинску" политику, Јахјага то заиста ради као домаћица. Такође им је заједнички положај у коме су се нашли - незаконито "обављају" сличне радне задатке и то уз помоћ лажних диплома. Обоје за свој циљ наводе "интересе грађана са севера Косова" а ни једно ни друго не сме нос да промоли на тај север за који се залажу. Најважније је да обоје то сасвим добро знају

Ипак они су суштински небитни јер изнутра је то само материјал, без икаквог духа, од кога су направљени ликови који живе живот туђих идеја. Ништа више. Како се ми, тзв., "обични" људи не посвећујемо, најчешће ни мало, процени важних делова живота шта јесте истина а шта само изгледа да јесте, створили смо одличан простор за манипулацију над нама. Увежбавани светски манипуланти открили су то и најчешће користе два инструмента  - Лаж и Страх, да би од наших живота извели представу пред свечани дочек Новог светског поретка. У уметности се овакав занатски приступ карактерише као кич и шунд а такви "уметници" се називају дилетантима што сви ови чиниоци заиста јесу али у моралном смислу. Да се вратим на тему... Лаж обмањује, разара људску душу, осакаћује је и чини неспособном за делање у ситуацији у којој се нашла. Баш како и приличи "оцу лажи" што нам је и сам Господ пројавио. У таквом стању свако људско биће може осећати једино - страх. У страху су, знамо, очи велике! А када су очи велике, ионако обманута свест је сужена и ослања се само на оно што види па често толико преувелича да види и оно чега нема. Тада су ноге или брзе или паралисане. Оба су погубна. Како бих смањио ефекат погубности желим да разградим неке од гласове који стигоше до нас.

Домаћица Јахјага је, Србе са севера Косова и институције државе Србије, назвала илегалним и криминалним. Знамо да је то већ испричана прича али сто пута поновљена лаж највише личи на истину (не може да постане) али чак и тада то је заиста превише јадно! Да неко, са већ набројаним особинама, из групе која 
је клала, силовала, киднаповала, трговала органима људи, још увек тргује белим робљем и белим прашком, отима део земље држави Србији а најављује још таквих покушаја по околним државама и државицама, и све то довела до статуса "царства криминала", обичан народ који се једино брани - назива криминалцима? Ако има криминалаца на северу КО СУ, КАКО СЕ ЗОВУ, ЧИМЕ СЕ ТО БАВЕ, ЗАШТО ИХ БИЛО КО НЕ УХАПСИ? Србе са севера хапси једино Дачићева жандармерија, најсрамнија оружана формација у историји Србије, а једини разлог хапшења (Зорана и Пагија) јесте борба за Србију! Ако већ радите на томе зашто не ухапсите криминалце јужно од Ибра? Зашто не осудите Љимаја, Тачија, Харадинаја, остале дилере, убице, силоватеље, паликуће и палицркве - БАР ЈЕДНОГ ОД ЊИХ, зашто? Шта вас то плаши од вас самих? Ја ћу вам рећи - истина! Куд ћете пред свет тако накарадни, зверски страшни без ичег људског у ма једном од вас? Али, скривајући их од закона данас не значи да ћете моћи да их сакријете од Бога, народа, историје па једног дана и правде. Успоставите ви ред у вашој разбојничкој пећини, задржите бар једну од материјалних вредности српског Косова за вас а не за ваше газде са запада, покажите закон и поштење па заиста нећемо имати више аргумената. Можете ли бар део једног од ови захтева да испуните? Не можете. Јер сва оружја за освајање тога су у спрским рукама. Немојте да вас то плаши јер Косово и Метохија су земља на којој и ви имате право да живите. Сваки Шиптар рођен на Косову, недужан, поштен и искрен према држави Србији може мирно да спава. Али како ви, заслепљени мржњом коју сте сами у себи створили и храните, да то схватите кад... Помињете "повраћај поверења у институције државе Косово"? КАДА је уопште функционисала било каква "институција републике косово"? Тога ни на папиру није било! А ја, кад покушам да се сетим шта су то Шиптари радили поштено, једино се сетим продаваца семенки испред биоскопа, на аутобуским станицама а од оних важнијих "функционера" јесу они што су водили пиљарнице. Чак и они су морали да поштују закон државе Србије, баш као што и ви морате данас у свим најважнијим областима. Ако сте се узнели овим успостављањем границе сетите се да смо и то ми СРБИ урадили! Они на власти издајом а ми са севера привременим пристанком. Нама то не служи на част али ви знајте да ту нема шиптарског удела. Запад је и то издејствовао за вас као и све свако зрно жито којом храни своју јефтину и робовску радну снагу на Косову.

Да, Косово јесте наша заједничка домовина! Шиптарска јер сте ту рођени, српска је смо овде рођени, живели и градили земљу, историју, част. Овде смо умирали и умиремо... Борили се са свим силама овога света и до сада побеђивали и успевали да га очувамо. Наше је - јер су Срби створили Косово! Битком на пољу Косову, нашом жртвом пред Богом, страдањем након тога, смрћу у овоме свету основали смо ову својеврсну "крстионицу српског народа". Место одакле се уздижемо у висине ка Господу или падамо у паклене јаме - издајући га. Где су ваши стари градови, храмови, путеви, куће, гробља? Где? Нема их. Палите куће и цркве и крадете намештај из њих, убијате и протерујете Србе и крадете историју од нас. Нити ћете се Богу ваљано помолити, нити се поштено скућити нити изградити своју историју на костима наших страдалника. Ово што данас градите је од лима и стиропора јер искрено осећате да ће и ово време вашег подаништва западу ускоро проћи. Тада, крв коју сте присвојили од нас мораћете да пролијете из себе и то је цена коју ћете морати да платите само да би отишли одавде! Јер ми смо створили ову земљу, ми одредили правилима по нашој мери, МИ овде одлучујемо. По вашој мери није страдање и част већ отимачина и лаж. зато су светске крвопије поздане савезнике пронашле у вама а не у Србима. Чак и када би Косово било на продају - А НИЈЕ, не бисмо га продали јефтиније него што смо га купили. Због свега овога ми, Срби са севера, гледамо у заједничку будућност али и заједничку прошлост са вама Шиптарима. У оба данас гледамо - преко барикада и НИКАКО ДРУГАЧИЈЕ! Можете да не помињете али не можете да не знате за најмонструозније злочине које сте ви Шиптари чинили над Србима. Од Клечке, где сте једино ви поред фашиста Немаца палили живе људе, за разлику од њих ви сте то радили у пећима за прављење креча, врло примитивно, како и приличи том односу. Преко ископаних дечијих телешца која су ваша деца рукама кидала, преко Србина убијеног у наручју мајке код Самодреже цркве, преко силовања и свих већ помињаних недела ваших којима сте стекли дубоко поверење џелата са свих меридијана. Нећу више набрајати јер је живот прекратак да се све помене. Такав "закон и ред" Срби никада нису хтели, нису могли нити ће моћи да уваже, поштују и понашају се у складу са њим - Богу хвала. 

Ми нисмо никакви таоци српске власти већ народ у својој држави. Не желите то да видите због ваше слепе мржње и беса који кипти из ваше немоћи у којој ћете, кад вас Запад напусти, остати сами насупрот нас Срба и наше реакције коју замишљате дубоко у себи од које вам се кости најеже и следи крв и у венама ваших нерођених потомака. Да ли с правом - Бог зна, а ми ћемо видети.

Ако је било ко из редова Шиптара сигуран у ставове које сте изнели, а ваши већ траже да се оканете ћорава посла, позивамо вас да дођете овде на север и да нам то кажете у очи! Ако је ово ваша "држава" зашто нико од Шиптара никада није дошао овде да разговара са "својим" народом на "свом" језику па да га цео свет разуме? Ако доносите само ред и закон, шта су препреке вашем доласку међу нас, обичан и ненаоружан народ? Ако икада имати "премијера" на Косову, зашто никада нећее доћи да обиђе "свој народ"? Ви се можете срести са Николићем као заиста равноправним у безвредности, јер јесте али ни једно од вас не сме доћи на север јер сте у лажи, обмани и безакоњу и знате да би вам се ваше речи одмах вратиле у правој мери и облику. Ако сам ја шта слагао, претерао, искривио, ви дођите (са вама "равнима") па докажите и исправите. Ми Срби са севера Косова смо овде, чекамо вас.


Дана 14.12.2012 године, Север Косова, Србија.

За објављивање приредио:
Кари Бадер

No comments:

Post a Comment