16.7.13

Бајк Рок мисија 2013 - "Увек уз браћу" (филм)




Плакат "Бајк Рок мисије" до срца Србије.

Више од 1000 бајкера, у оквиру мировно-хуманитарне “Бајк Рок мисије – увек уз браћу”  ове године кренуло је пут старе Србије. Тачка окупљања пред полазак је плато испред Народне Скупштине која се овако намеће као тренутак опомене српским властима и путоказ ка једино исправном вођењу државе.



Мијаиловић Горан, околина Краљева. Један од бајкера који је "увек уз браћу".

Циљ ове мисије се да наслутити из самог назива а да је подршка Србима на КиМ “који годинама живе у више него тешким условима” главна идеја водиља рекли су нам и сами бајкери.
Мотивације никад не мањка јер у јаком набоју емоције које преплаве читав град у тренутку када колона бајкера улази у Косовску Митровицу једино жалите што не можете да нађете начин да све прикажете онима који не присусутвују овом догађају.




Вожња се завршава у Косовској Митровици дефилеом пред народом окупљеним на улицама да поздрави долазак бајкера. Манифестација се наставља Рок концертом а затим дружењем које потраје и по неколико дана. Део емоција и укупног утиска преносимо путем овог кратког документарно – информативног филма.







Доказ да су бајкери сваки пут добродошли у овај град је велики број присутних старијих али и породичних људи који овде доводе своју децу и остају до касно дружећи се са гостима.


Припремили:
Сања и Иван Максимовић
Косовска Митровица, СРБИЈА



No comments:

Post a Comment