5.2.13

Косовска Митровица: У терористичком нападу повређено двоје деце



   Синоћ нешто пре 19 часова на породичну кућу породице Вучетић у Косовској Митровици извршен је терористички напад када је бачена ручна бомба. Повређено је двоје деце узраста 10 и 3 године.

   Напад је изведен са улице а експлозивна направа је убачена кроз отворен прозор њихове дневне собе. У тренутку напада у кући се налазила Снежана са своје двоје деце. За портал Новинар. Де снежана каже да су се у тренутку напада налазили у дневном боравку "одједном се чула јака детонација и запрштало је стакло на тераси. Почела сам да вриштим и покупила сам децу. У кући нисам уопште видела да су деца повређена а када смо изашли напоље деца су сва била крвава". Комшија Србин који се у том тренутку нашао доле помогао је Снежани да колима одведу повређену децу до градске болнице. "Никоме до сада нисмо ништа лоше учинили, не знам зашто се ово десило" каже Снежана кроз плач. Снежана је прошла без повреда а повређени су њена десетогодишња ћерка Милица и трогодишњи син Боривоје Вучетић.





Бомбом на децу Вучетића - Косовска Митровица



   Деца се налазе у одељењу интензивне неге Хируршке болнице у Косовској Митровици и нису у животној опасности. То је за наш портал потврдио дежурни доктор Трајко Бугарски "код девојчице је рана устрелна, у пределу ушне шкољке, са сумњивом перфорацијом бубне опне. Дечак има две устрелне ране, једна у пределу образа а друга у вратном делу. Њихово стање је тренутно стабилно". Доктор Бугарски додаје да је дијагностика и даље у току а да ће се њихов опоравак пажљиво пратити.

   За време нашег боравка у болници повређену децу је обишао Председни СО Косовска Митровица Крстимир Пантић. Нико од званичника још увек не жели да даје изјаве док се напад не испита детаљније. Иако је Косовска полиција тек изашла на место догађаја овдашњи Срби су сасвим сигурни да су напад извршили Шиптари из јужног дела града.  

   Кућа породице Вучетић се налази у насељу Бошњачка махала које, иако мешовито, углавном је насељено Албанцима. Како је на самој обали Ибра у близини моста који ово насеље спаја са јужним, Албанским, делом града верује се да су напад починили Шиптари јер је идентичан начину на који они то раде. Неки од очевидаца, који нису желели да открију идентитет, тврде да су видели нападаче како су се преко моста одвезли у јужни део. На том месту се раније налазила патрола косовске полиције која је спречавала возила са српским регистарским таблицама да прелазе мост и да се крећу јужним делом града.  
  


Кари Бадер / Иван Максимовић.
Косовска Митровица, СРБИЈА

No comments:

Post a Comment