4.10.13

Избори на Косову: ДА или ипак, НЕ ХВАЛА! (видео)

"Стоп шиптарском насиљу"! Илустрација: Иван Максимовић


Избори на Косову и Метохији заказани за 3. новембар ове јесени имају сврху да заокруже „косовску независност“ и створе Републику Косово. Ово нећете чути од српских политичара који се тренутно налазе на врху власти иако се баш они највише труде да се то оствари. Говоре о некаквој помоћи Србима на КиМ која неће бити могућа ако шиптарски избори не буду успешни. А како је држава до сада функционисала на окупираном делу своје територије, господо Лажови? Говоре о стопирању Србије на њеном европском путу (који не само да звучи већ и јесте „пут којим се хода у месту“). А ако се то заустави онда Србија "неће моћи да преживи"... и много још језичких кривина за завлачење народа „за Голеш планину“.

Али, има људи који о изборима говоре сасвим отворено. Не, нису то поштени људи, то су "поштени непријатељи".Чак не говоре само о изборима већ и о намери западњака да расточе Србију. Један од тих људи, можда чак најотворенији (ваљда захваљујући урођеној британској ароганцији) јесте Јан Клиф који тренутно пребива у Приштини. Његова влада га сматра својим „амбасадором“ на „независном“ Косову. Таквим га сматра и прошиптарски КИМ радио, односно „ТВ Центар“ то јест „Глас југа“ илити Удружење грађана Српско слово, што све скупа представља једну фирму коју воде три човека!

У интервјуу за њихове медије Јан Клиф на питање „да ли ЕУ према Србији води политику штапа и шаргарепе“ Клиф једноставно одговара „искрено, да“.

Трчећи за све трулијом шаргарепом од вукова који су бранили свој брдовити Балкан, добили смо Бранковиће који предају и што им се никада не би тражило. Дотле се отишло да се чак гнев и мржња шаљу и просипају на свој народ који не жели да их следи на путу издаје јер би за њега то значило сасвим сигурну смрт. Али властодршци не презају ни од каквих средстава а углавном се служе лажима, претњама, уценама... „Било је нопходно поставити границу између Косова и остатка Србије. Да то нисмо урадили, говорили би смо о 2014. или 2015. (као години за приступање Србије ЕУ)“ рекао је Дачић децембра месеца прошле године приликом отварања граничног прелаза са Косовом. Упркос томе, саветник Марко Ђурић јуна ове 2013. године поручује да Србија има поуздане савезнике за преговоре који ће почети 2014. године, јануара месеца.

У поменутој мисији Клиф наглашава да МЗ подржава идеју о Заједници српских Општина, иначе институцији која би фукционисала по законима „републике косово“. Као таква она ће бити апсолутно без икакве моћи и помоћи. Наравно, Клифу представља и лично и пословно задовољство што се тако крши Устав Србије и гаси српска држава на својој територији. Он то не каже али то није ни био упитан мада не пропушта прилику да једном Србину из Крагујевца, Горану Аврамовићу главном и одговорном уреднику Гласа југа, који је овај разговор водио, у лице каже да је „Косово мултиетничка држава“ на шта овај потврдно одговара климањем главе а ни сам не сме слободно да прошета даље од 100 метара од куће у којој живи као подстанар у селу Чаглавица спаљеном у мартовском Погрому 2004-те после чега је село углавном продато мултиетничким Шиптарима. Клиф наставља како је он и „прије рекао да Косово без Срба није Косово“. Срби који сматрају да живе у Србији коче тај његов став... Али он зна, а и раније је указивао на то, да је „улога српске заједнице и Српске православне цркве кључ за живот Косова“!


                 


Тај кључ посебно функционалним чине дечански монаси. На њима разумљивом језику „бај д веј“ и садашњи власник горе пописаних медија је баш дечански протосинђел Нектарије (Исак) Воргучић из Ниша, Босне, Словеније... или одакле је већ. Њему је у пословању најпоузданији партнер био Живојин Ракочевић из Мораче (ЦГ), у почетку песник и организатор студентских протеста у Приштини деведесетих година против шиптарских права, касније ватрени поборник идеологије жутих и Екумениста, тренутно члан РРА код Владике егарског Порфирија. Њихов „духовник“ док су за то осећали потребу, био је викарни епископ Теодосије. Узурпатор и прељубочинац који је уз помоћ светске власти дошао на трон ЕРП свргавши законитог епископа без икакве кривице. Овај, "духовник" пријатељ американаца, Хашима Тачија, масона, међуверника, иноверника, медијаша (недавно је наградио и Верана Матића са Б92 за нешто). Јуче се баш „канцеларија епархије“ огласила позивом за учешће на шиптарске изборе. У духу београдско Патријаршијског стила храбрим „групним потписом“. До сада се, такође "храбро", састајао са Сејдиуом,Тадићем, Тачијем, Дачићем, Клинтоном, Бајденом  и разноразном булументом од представника западних амбасада од којих посебно амерички бивају награђени како промоле нос на Косово. Јер, како каже Клиф „то је врло, врло важно за државу Косово да је нормална држава западног Балкана“.

Британском службенику посебно смета Супштина АП Косова и Метохије. Јер она „нема подршку Београда а нема ни подршку МЗ“. Зашто му она толико смета? Зато што је основана по Уставу државе Србије са циљем да помогне очување државног суверенитета. Клиф се пита шта ће бити ако избори на северу не успеју „сви ћемо у ћорсокак“.

На све ово одговор има др Марко Јакшић. „Ако изађемо на изборе Шиптари ће заузети школе, болнице, пошту, водовод... Ми ћемо изгубити државу, лична документа, слободу и посао. Ако не изађемо на изборе онда Јово наново“ рекао је Јакшић пред окупљеним Србима у северном делу Косовске Митровице на протесту којима се Срби позивају на бојкот шиптарских избора. Он је понудио народу на увид нацрт закона којима се укидају радна места Србима на северу КиМ, за њих око 10 хиљада, уколико они изађу на изборе обманути лажима представника српских власти, велеиздајника по опредељењу. Тај закон усвојиће Влада Србије уколико Срби са севера КиМ дају легитмитет шиптарској држави учешћем у политичкој игри, пред међународним судовима недужних терориста за злочине почињене над Србима. 
У једном од интервјуа Љубодраг Симоновић Дуци говорио је баш о овим политичким бескрупулозним насртајима. Суштина је у једном „ако прихватимо отцепљење Косова онда ће оно и постати држава, све док се ми Срби будемо борили за Косово и Метохију оно никада неће бити изгубљено“.

Јан Клиф за разлоге подршке изборима на КиМ наводи да је његов лични интерес „да постоји легални (шиптарски) представник власти за све четири општине на северу Косова“! Он ни једном једином речју не наводи како ће бити Србима на северу када би шиптарска држава заживела. Да ми је знати зашто?... Ноншалатно се осмехујући Клиф опуштено каже „...ха, за нас из МЗ ће то бити много лакше“. Све ово исто Јан Клиф је поновио и у изјави за агенцију Бета прошлог уторка.


"Власт над народом" фото: Иван Максимовић

Овакву причу нећемо чути од српских политичара на власти. Сетимо се само да је 2011. године Ивица Дачић једном приликом изјавио „дајте да више не причамо бајке. Од нас се тражи да признамо независно Косово и ми морамо да одлучимо хоћемо ли то да урадимо или нећемо“. Годину дана касније упослио је грађевинаре и жандармерију да изграде пунктове и оспособе гранични прелаз. Наравно, то је било „неопходно како би смо преживели“ како каже али то не значи да „ми признајемо независно косово“ већ само његов царински печат, полицију, администрацију, дипломе, премијера, амбасадоре... територијални интегритет.

Једина узданица држави Србији на Косову и Метохији данас су Срби на северу уз пуну подршку до краја стишњене браће (већине њих) из осталих делова Косова и Метохије. Пролазили су векови. Косово, од када је први пут одзвонило у српском народу, не престаје да у свом имену подразумева радост и страдање, понос и срамоту, таму и светлост, песму и плач.

На Косову, од када је оно као такво постало, не можете бити ништа друго до или Обилић или Бранковић.


Пише:
Иван Максимовић,
Звечан, СРБИЈА.
Србин који сасвим сигурно никада неће изаћи на шиптарске изборе. 

No comments:

Post a Comment