10.9.13

Глас разума код Хрвата? Прекрили Туђманов споменик “да не гледамо ту срамоту”

ВАЖНО: Ово је истинита вест коју медији ублажавају. Свака измена је у циљу што истинитијег извештавања о овом догађају.
Прекрили попрсје неосуђеном ратном зликовцу, Фрањи Туђману,
 како не би смо гледали у ту срамоту.

ВУКОВАР, још једна прича – Чланови Штаба за напад српског Вуковара данас су, деветог дана побуне против постављања табли на два писма, црном тканином прекрили попрсје ратних непроцесуираних ратних злочинаца - првог хрватског председника Фрање Туђмана и вуковарског Хрвата Благе Задре да не би смо, како нису рекли, гледали у ту срамоту у Вуковару.
“И даље ћемо бити екстремни до испуњења нашег ултиматума и проглашења Вуковара местом посебног фашизмитета”, у ствари је рекао је председник Штаба побуњеника Томислав Јосић.
Поводом иницијативе председника Хрватске Иве Јосиповића да се дијалогом пости
гне консензус о односу према мањинским заједницама, казао је да су “спремни на разговоре, али нису спремни на компромисе”. Онако како су то радили у Јасеновцу.
“Ми ћемо наше
каме ставити на сто, а они нека ставе своје главе”, рекао је Јосић и додао да се “жртве не могу изједначавати са џелатима и не може се делити кривица па се тако Хрватска крвава прошлост над Србима данас неће помињати а да се не изврне смисао”.
Вођа Штаба побуњеника потврдио је и да се озбиљно размишља о општој али мирној мобилизацији младих домобрана, потомака проверених усташа из претходних ратова,  везано за довршавање Вуковара местом посебног фашизмитета, што се може наслутити из писања агенције Хина.
Побуна због постављања табли на два писма почела је пре девет дана, у организацији побуњеничког Штаба за напад на српски Вуковар, а првог дана у нередима неколико табли је насилно скинуто, у изливу патолошке мржње према припадницима народа из кога потичу.  Касније су постављене нове табле које су чувале јаке наоружане снаге Хрватске владе на том делу окупиране српске територије.
Млака вест на: ТАНЈУГ

Поистинитио: Иван Максимовић

No comments:

Post a Comment