8.5.13

Косовска Митровица: Лакша саобраћајна незгода (ВИДЕО)


Ноћас, нешто после 21.00 ч, дошло је до лакше саобраћајне незгоде у северном делу Косовске Митровице на раскрници "код Среза". Џип окупаторске полиције (тзв Еулекс) припремао се за скретања када је у њега отпозади ударило возило марке "Југо". Еулекс службеник задужен за контролу саобраћаја на месту догађаја незванично је описао догађај "наше возило је требало да скрене, возач иза њега није на време уочио сигнализацију и десило се". Повређених није било.

(клик на линк изнад)
Извињавамо се због оваквог приказа видео снимака али из техничких разлога 
смо принуђени на ово решење. Надамо се да ће се убрзо решити
и овај проблем. Хвала.


Иако се при оваквим несрећама по аутоматици сматра кривим онај ко је ударио друго возило пришавши му отпозади, ипак остаје нејасно како је све изгледало у тренутку дешавања. Пре свега збуњује то што се између два Еулекс возила нашао Југо. То је изузетно ретко јер не допуштају такве ствари. Уколико до тога дође њихово возило се паркира са стране пропуштајући цивилно да би се опет укључило у саобраћај када се приближи следеће возило које је са њим у "патроли". Осим тога овде су они добро познати по намерном кршењу саобраћајних правила. Свакодневно улазе у раскрснице и када они нису ти који имају предност, нађу се на супротној траци, на отвореном путу између насеља возе испод 10 километара на сат што чини да се иза њих направи подужа колона у којој су сви убеђени да су такве ствари проста провокација јер им се у блиндираним џиповима тешко може десити нешто лоше.

Чак је и новинар овог текста имао ситуацију где су Еулекс џипови на уском путу потпуно игнорисало возило из супротног смера па је тако морао да срене толико да је сишавши са пута изашао са асфалта и претрпео удар приликом пада у дубљу рупу. То се испоставило изузетно опасним јер се тако приближио низбрдици дубокој неколико десетина метара. Њихов џип који је био иза првог возила и тако све видео прошао је не обраћајући ни мало пажње на инцидент који су сами изазвали напротив, једина реакција био је претећи поглед возача Еулекса. Други пут су, окрећући се ко зна одакле, блокирали раскрсницу у центру Звечана а када су се припили уз возило коме су препречили пут Еулексов возач је отворио прозор и на српском језику љутито викао на онога коме су се испречили.

Што се српског језика тиче то је и вечерас изазвало сумњу. Један од Еулекс полицајаца из групе која је посматрала нашег камермана пришао је са бесним иразом лица и питао да ли има дозволу за снимање Еулекса?! Претходно су врло нервозно и претећи гледали у камермана све време се окрећући наоколо. Након неколико минута по појављивању камермана на лицу места сви Еулексови полицајци ушли су у џипове и журно отишли са места догађаја! Већину овога можете видети и на снимку.

Срби који су се затекли на овој раскрсници готово сви одреда верују да је било одређених неправилности од стране окупатора у овом случају. Осим брзог повлачења Еулекса сумњи доприноси и чињеница да је возач Југа шездесетогодишњи Србин, директор економске школе у Звечану. Познат је као благ, уљудан и умерен човек али и савестан возач. Уосталом, ауто којим је управљао технички не пружа могућности за било каквом агресивнијом вожњом чак и да се хоће. Како је био исувише потресен током читаве ситуације нисмо могли да добијемо изјаву од њега.

По извршеном увиђају Југо је одшлепан до Звечана у приватној организацији а саобраћај брзо враћен у нормалу.


Иван Максимовић,
Косовска Митровица, СРБИЈА

No comments:

Post a Comment