19.11.12

"Домаћинска" хапшења поштених Срба на Косову - ВИДЕО


Протестни скуп "Слобода за Пагија" одржан је претходног петка а по други пут у размаку од недељу дана. Са скупа се затражило ослобађање свих ухапшених Срба јер је једина њихова кривица што су "уложили сав свој иметак, целог себе и свој живот за одбрану Косова и Метохије и  очување ове покрајине у оквиру државе Србије" како је на скупу речено.
Момир Касаловић - Потпредседник Општине Косовска Митровица, поручио је Председнику Србије да својим избором за ЕУ предаје сопствени народ  и територију у руке непријатељу и да се као такав не може хвалити како "домаћински води земљу". Славиша Ристић, Педседник Општине Зубин Поток рекао је да хапшења Срба са Косова и Метохије нису завршена, да то чека све нас који смо овде остали и боримо се али и да "се нећемо уплашити и престати са боробом па, господо из Београда, ако желите да нас ухапсите ми вас чекамо". На крају скупа говорио је др. Милан Ивановић Председник СНВ северног Косова. Он је још једном рекао да се хапсе српски родољуби који се тринаест година уназад боре за очување КиМ. Ослањајући се на извештај Војне информативне агенције, потврдио је да заправо Хашим Тачи купује српске медије и политичаре и да је "њихов вокабулар  ехо који се чује из Приштине". Говори су од присутних попраћени поклицима подршке учесницима али пре свега држави Србији и само у њеним оквирима Косову и Метохији.
Овај догађај пратио је готово занемарљив број новинара што оставља, поткрепљен сазнањима и искуствима,  утисак издаје условљене политиком државне власти. Од оснивања Канцеларије за КиМ и доласка Вулина на њено чело (иначе политичког "левака" а из света медија) под паролом и некаквим акцијама за помоћ српским медијима на КиМ они су доведени у још зависнији положај од досадашњег ионако погубног за борбу за истину.

                                             



Скуп је одржан на тргу Браће Милић, недалеко од моста преко Ибра а окупило се неколико стотина Срба. Обезбеђења није било а од инцидената забележено је са јужне стране непрестано емитовање, путем разгласа, исламских и шиптарских говора и музике са намером да окупљене Србе испровоцира али је ретко ко од Срба уопште обраћао пажњу на то. Током протеста група Шиптара покушала је да са шиптарске стране приђе мосту носећи шиптарске заставе како би заподенула сукоб.
Њихова полиција и окупаторске снаге зауставиле су ову групу у том покушају.

Иван Максимовић,
Косовска Митровица.

No comments:

Post a Comment