29.7.13

КиМ: Блокиран пут - и толико. (видео)



Опет барикаде.


На знак за узбуну који се данас поподне чуо у Звечану и Косовској Митровици више Срба окупило се у месту Рударе. Разлог свему – хапшење двојице Срба које су извели припадници окупаторских снага, који себе називају Еулексом, и „локална регионална полиција“ односно шиптарске службе по чијим законима се и спроводе све ове акције а са јединим циљем – да се заплаши српски народ.


Како неки од окупљених Срба тврде, двојица (имајући у виду досадашње разлоге Еулексових хапшења) који су више отети него ухапшени, у то време налазали су се на локалном приватном рибњаку и пецали. Претпоставља се да су потказани од стране неких Срба али свакако да одређени „Тачијеви“ Срби и на Косову и Метохији али и у Београду имају везе са догађајима. То је немогуће тврдити другачије јер се зна каква је политика Владе Србије и њених представника али на ово такође наводи и чињеница да је један од ухапшених рођени брат Звонка Веселиновића. По сопственој тврдњи и сведочењу на суђењу које је Звонку одржану јуна, након чега је пуштен да се брани са слободе али му је забрањено да се врати на Косово и Метохију,  ухапшен је јер је одбио да послуша Борка Стефановића и спроведе издајничку одлуку Бориса Тадића о уклањању барикада. Тада, као и данас, то би значило масовну несрећу Срба са севера КиМ па је Звонко поступио баш као што би сваки нормалан човек. Међутим, видимо, због таквих ствари се људи (Срби) хапсе.

видео видео видео


У претходна неколико дана „нормализована“ Приштина је ухапсила двојицу Срба са централног КиМ али на прелазу Јариње. Српска влада која је својим новцем, одвајајући од уста српског народа, изградила ову својеврсну срамоту, тобож је изразила изненађење. Шта се могло очекивати од Шиптара који су починили најгоре злочине над српским становништвом а да за то починиоци, уместо да буду ухапшени, бивају високо награђени материјално и „статусним положајима“? Ето, одједном баш умеју да разочарају ови Шиптари за које је и Премијер Дачић почео да „шиљи срце“ на оловци како би могао да гласа ОДЛУЧНО, као што је најављивао док није он сам изабран – на (свих радосних) жалост. Шта се од таквог владања такве Владе може очекивати – јасно је. Посебно када се ни Уставни суд не оглашава по питању уставности преговора које воде законито изабрани представници српског народа.

А што се тиче локалних политичара неки су се и појавили на овом месту. Председник општине Звечан, Драгиша Миловић као и начелник округа Раденко Недељковић и још неколико одборника. Ипак, тужно је да су и они изабрали да буду слепи код очију и подржавајући из СПЦ оне који чине неправду и безакоње зарад тоњења српске Цркве у Екуменизам и потчињавања папи римском, сами чине да се утврди косовска „независност“ и доврши отимачина и брисање последњег браника ка коначном уништењу Србије. Понајвише одобравајући и поштујући „дело“ узурпатора ЕРП Теодосија, једног од најпоуздајих шиптарских сарадника међу свим Тачијевим Србима.

Народ ко народ, разлењен, забораван, „омекнуо на врућини“ и „скочањен по зими“. Очекује да му све уреди велики вођа а кад их неко од локалних лидера и позове на окупљање онда тај „брани своју фотељу“. Због Срба ухапшених на Јарињу није било никаквог протеста, барикада, окпљања, ништа! Дакле, нека узму десну руку, имамо ми и леву. А кад почну и леву да истржу ајмо сви на барикаде. (Нажалост, и данас се окупило тек око 200 Срба) код којих  је сада повишена нервоза, несигурност, нестрпљење. Свако очекује да ће бити следећи јер се не хапси по закону већ по распуштеној вољи као кад бахат човек жени сина па закоље сваку крећући од прве овце која му се нађе на путу па све „чупа главе и иза се баца“. Влада Србије жали једино што – није позвана на пир, односно „није упозната“. Да јесте ваљда би то истакли као свој ФБ статус, шта ли? Због свега, српски народ не види неки успех у својој борби јер је напуштен и од својих (али будимо до краја отворени, и од себе). А када би се само сетили да је на КиМ са „добродошлим Вучићем на српско Косово које је предао“ ушло 900 припадника полиције и војске, што је одобрила америчка, немачка, шиптарска и остале "Владе" које управљају овим делом српске територије. Дакле, безмало цео свет се ујединио против 70.000 Срба. Тако се најбоље видело где лежи јунаштво и колика је снага српског народа. Зато и сва ова хапшења. Да нас заплаше и раслабе.

А где се то види? Нигде! Ни у новинама, ни на телевизији, ни на радију. Новине се уређују и штампају у Београду. Радио станице емитују или посрбљену пусто-турску или под прашином Екс-Ју музику. Телевизије могу да раде шта год хоће – од онога што има нареде РРА и пародавци па до сакупљања народа у Фарми а храну сами да плаћамо, као да одседамо у неком екстра скупом пансиону а не у националној штали. Није чудо да народ од мекетања народних власти ни сопствено више не чује. Тако су данас чак и неки новинари, који себе сматрају врло озбиљним, подигли буну на нашег новинара оптужујући га да они више „не могу да раде“ јер је ономад снимао Дикића (тадашњег команданта жандармерије) "по бошњачкој махали". И тврде ови новинари како их сада „стално легитимишу“ па не може да се ради јер је то због њега а дотле то нико није "дирао". Иначе се новинарисало и ради се тако да се оде на терен, телефоном преприча редакцији шта је „званичник изјавио“ и по тако одрађеној реклами за тог званичника – оде се кући. Шта они имају ту да мисле, анализирају, истражују или не дај Боже – памте! Имајући све то у виду сасвим је разумљиво да је наш новинар изашао из устаљене маршруте извештавања и сам постао мета уједињих пролетера ударничког таласа новинара-спавача, шетача, домаћица (не оних поштених домаћица). Осим њих прете му и припадници српске полиције на КиМ јер, забога, свашта снима и прича о државном врху. Тако да само чекају „да наместе тог мајмуна“. А коме да се жали у ситуацији када су готово сви остали за жаљење?

Од свих ових стресова млади Срби се опорављају у кафићима даноноћно, а увек су у току дешавања јер баш ту крај кафића су смештене и сирене за узбуну. Пошто увек одатле чују да се нешто дешава апсолутно „нема потребе“ да из истих изађу на улицу. Јер свима је јасно „питање Косова је одавно решено а ми никада нећемо признати његову независност“. 

Да не изоставим најважније. Срби су у Рудару блокирали магистрални пут због хапшења двојице Срба са севера КиМ. Еулекс није објаснио по којим шиптарским оптужницима отима Србе а српка Канцеларија за Александра Вулина, при Влади Србије, јако је изненађена што није информисана о свим евентуалним радњама које додатно срамоте српске учеснике у предаји Косова. Ваљда је супротна страна увидела да рекли им или не – нико неће учинити баш ништа по том питању.


Новинар:
Иван Максимовић

No comments:

Post a Comment